Председателят на Обединените началник щабове на САЩ генерал Марк Мили коментира във

...
Председателят на Обединените началник щабове на САЩ генерал Марк Мили коментира във
Коментари Харесай

Ген. Марк Мили: Сблъсъкът между големите световни сили е все по-вероятен

Председателят на Обединените шеф щабове на САЩ генерал Марк Мили коментира във вторник по време на среща с комисията по въоръжените сили на Камарата на представителите, че вероятността за конфликт сред огромните международни сили нараства, оповестява Defense One.

“Навлизаме в свят, който става все по-нестабилен и капацитетът за забележителен интернационален спор сред великите сили се усилва, а не намалява”, акцентира Мили. “Руската инвазия в Украйна заплашва да подкопае световния мир и непоклатимост, за които моите родители – и генерации американци – се бориха толкоз упорито”.

Генералът съобщи, че това е “най-голямата опасност за мира и сигурността в Европа, а може би и в света, в моята 42-годишна служба”.

“С нахлуването в Украйна Путин сътвори рискова, историческа повратна точка и нахлу против свободна и демократична страна и нейния народ без провокация”, сподели Мили. “Рамо до рамо с нашите съдружници, ние укрепихме източния фланг на НАТО и наложихме необятни разноски на Русия, демонстрирайки нашата подготвеност да пазиме интернационалния ред, учреден на правила”.

Мили поучава, “Съединените щати би трябвало да следват ясна тактика за поддържане на мира чрез недвусмислена способност за мощ по отношение на Китай и Русия”.

“Това изисква едновременно да поддържаме подготвеност и да се модернизираме за бъдещето. Ако не го създадем, рискуваме сигурността на бъдещите генерации.”
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР